SHARE
Medicatie | 
LUMC - Leids Universitair Medisch Centrum | 
Zorgnetwerk Omgeving (ZNO) | 
Overijssel

Actueel Medicatieoverzicht (AMO)

65.000 keer per jaar wordt een patiënt opgenomen door een medicatiefout. 27.500 van deze opnames hadden voorkomen kunnen worden. Door het gebruik van het Actueel Medicatie Overzicht (AMO) wordt de kans op een medicatiefout die voorkomen had kunnen worden, sterk verkleind.

U kunt met HINQ werken aan een actueel medicatieoverzicht met interoperabele infrastructuur. We bouwen hierbij voort op jarenlange innovatie, ontwikkeling en beproeving in de praktijk van het Medical Dashboard bij het LUMC. Onze ambitie is om een actueel en geverifieerd medicatieoverzicht mogelijk te maken dat meereist met de patiënt en beschikbaar is voor alle zorgverleners in uw regio.

Zo zorgt HINQ voor een actueel medicatieoverzicht met Medical Dashboard:

  • Integrale toestemming: de patiënt geeft een netwerk van zorgprofessionals toestemming voor toegang tot een compleet en actueel medicatieoverzicht.
  • Closed loop medicatieproces: verlaging van het aantal vermijdbare opnamen en tijdsbesparing in de gehele medicatieketen door ondersteuning van verificatieproces.
  • Toegankelijk: dankzij een Single Sign On direct vanuit uw EPD/HIS te gebruiken en te koppelen aan het medisch dossier in het informatiesysteem.
  • Regionaal op te schalen: maakt regionale samenwerking in zorgnetwerken mogelijk door interoperabiliteit en ontsluiting van meerdere bronnen conform MedMij.

We lossen actuele knelpunten stap voor stap met u op:

  • Uitwisseling van actuele medicatiegegevens uit AIS, ZIS en HIS.
  • Verschillende medicatielijsten en gegevens bij elkaar brengen, verifiëren en consolideren om zo een compleet overzicht te krijgen, inclusief labgegevens en zelfmetingen.
  • Alle zorgverleners in het zorgnetwerk hebben toegang tot een integraal (medicatie-) dossier. Ze kunnen makkelijk met elkaar en met de patiënt of mantelzorg communiceren.
  • Toedieningsinformatie en monitoring thuis mogelijk maken met ondersteuning van een Medisch service centrum.
  • Actieve patiëntparticipatie bijvoorbeeld door vanuit de PGO correcties en ervaringen te delen met het zorgnetwerk. Patiënten krijgen duidelijke informatie en educatie, bijvoorbeeld via Kijksluiter en GIPonline (ook voor lage SES).

Wat betekent het voor de patiënt en/of de mantelzorger?
Een actueel medicatieoverzicht reist mee met de patiënt. De patiënt en/of mantelzorger kan in de eigen PGO een actueel medicatieoverzicht raadplegen en wijzigingen voorstellen, bijvoorbeeld bij stoppen met medicatie. Daarnaast kan de patiënt zelfzorgmedicatie toevoegen en de werking en bijwerkingen registreren. De patiënt krijgt begrijpelijke informatie over de medicatie, in de vorm van bijvoorbeeld Kijksluiter voor uitleg en hogere therapietrouw.

Aan de slag met een actueel medicatieoverzicht?
We implementeren het medicatieoverzicht al in verschillende regio's. Tijdens de implementatiefase willen we zoveel mogelijk leren vanuit de praktijk en deze leerervaringen delen om de implementatie te versnellen.

Neem contact met ons op voor meer informatie. U kunt ook een demo aanvragen voor de regio of een netwerk van zorgprofessionals.

Wilt u meer informatie of het actueel medicatieoverzicht inzetten in uw regio of netwerk?

3 institutions
15 professionals
1000 users/patients

In samenwerking met...

Reviews