SHARE
Positieve Gezondheid | 
PGO Netwerk Noord | 
Drenthe

Positieve Gezondheid

Project Positieve Gezondheid - Noord Nederland

In Positieve Gezondheid staat een betekenisvol leven centraal. Door middel van een vragenlijst kan worden aangegeven aan hoe iemand op dit moment in het leven staat en wat zij zelf het liefst willen veranderen. U spreekt daarmee hun bron van veerkracht aan.

Steeds meer professionals zien Positieve Gezondheid als onderdeel van een behandeling of monitoring van een cliënt. Dit programma kan iedereen gebruiken met een PGO, die meer wil weten over zijn gezondheid. Het programma wordt ingezet bij een groot aantal leefstijl en welzijns initiatieven (oa. Welzijn op recept, GLI, Juiste zorg op de juiste plek). Daarnaast wordt dit programma (al dan niet samen met het programma Personal Battery Tool) gebruikt ter ondersteuning van patiënten met psychische klachten of SOLK aandoeningen.

In samenwerking met verschillende partners is sinds augustus 2022 gestart met het uitrollen van Positieve Gezondheid binnen de regio's Drenthe, Friesland en Groningen. Met een team van ongeveer 30 partners wordt gewerkt aan de inzet van Positieve Gezondheid als tool voor preventie.

Wil je meewerken aan dit project? Dat kan nog! Stuur een mail.

In samenwerking met...

Reviews